Idiomes
Català || Español ||
Inici / Notícies
A la depuradora de Manresa s'hi fa recerca

L’Estació depuradora d’aigües residuals de Manresa depura les aigües residuals de Manresa, St. Joan de Vilatorrada, Callús i Canet de Fals. Però  des d’avui dia 22 de juny, també està participant en un projecte de recerca que estudia com transformar les depuradores d’aigües residuals en fàbriques de productes diversos en el marc de l’economia circular.

 

Avui s'ha inaugurat una planta pilot, que ha de servir per avaluar la viabilitat de renovar les depuradores existents aplicant tecnologies que optimitzaran l’eficiència energètica, l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i que facin possible la recuperació de productes o materials, que fins ara es perdien. En concret, la planta pilot inaugurada té la finalitat d’optimitzar energèticament el procés d’eliminació de nitrogen, poder eliminar fòsfor sense l’addició de reactius químics i obtenir dos productes: l’estruvita, un fertilitzant ric en magnesi i fòsfor, i el PHA (polihidroxialcanoat), que pot servir com a base per la producció de bioplàstics.

 

Aquesta planta pilot forma part del projecte europeu SMART-plant, que està emmarcat en el programa Horizon 2020 de la Comissió Europea i que té per objectiu garantir la competitivitat global d’Europa. La Mancomunitat de Municipis del Bages per al Sanejament és qui participa en aquest projecte, a través d’Aigües de Manresa, juntament amb 25 partners més, de 10 països diferents. La durada del projecte és de 4 anys.


Tel. 93 872 55 22
Plana de l'Om 6, 3r 3a. - 08241 Manresa - infoaiguesmanresa.cat
Fotografies de Marc Sixto, Joan A. Closes i Parc de la Sèquia - Disseny web i interactivitat: La Factoria
Web optimitzat per navegadors Firefox 20, Chrome 24 i Internet Explorer 9 o versions superiors| Avís Legal